KickBoxing  (Taekwon-Do en Boksen)

Wat is kickboksen?

In deze sportieve trainingen train je je fysieke krachten en mogelijkheden, maar ook je geestelijk uithoudings- en doorzettingsvermogen.

 

Je maakt kennis met de basisprincipes en de technieken van het boksen en taekwon-do. Het gaat om karaktervorming. Door regelmatig te trainen neemt je zelfvertrouwen, wilskracht en doorzettingsvermogen toe. Train én werk aan je motoriek, concentratie en zelfbeheersing. Het belangrijkste is dat je geduld, respect en waardering leert hebben voor jezelf én voor elkaar.

 

De gezamenlijke trainingen zijn ervoor om elkaar te helpen en deze doelen te bereiken. Je leert omgaan met je eigen krachten en zwakheden, maar ook leer je omgaan met het verlammende effect van stress en angst. Deze vaardigheden komen in elke situatie en overal van pas. Thuis, maar ook op het werk of op school. Door jezelf te verbeteren krijg je nieuwe energie om door te gaan en daardoor kun je vaak meer bereiken dan je denkt in het dagelijks leven!

 

In deze les heb je handschoenen en scheenbeschermers nodig. De eerste paar lessen kan je deze lenen van Boksschool Zwolle, daarna dien je ze zelf aan te schaffen. Deze zijn ook via ons te verkrijgen.

Kickboksen ook voor jeugd

Bij Boksschool Zwolle kan de jeugd tot 16 jaar kennis maken met het kickboksen speciaal voor de jeugd. Deze training staat open voor zowel meisjes als voor jongens vanaf 6 jaar en heeft als voornaamste doel om dankzij de training de sociale vaardigheden te bevorderen. Tijdens deze training kan een leerling zich alle technieken van het kickboksen vast eigen maken.

Snelheid, conditie, controle en kracht

Bij het kickboksen worden stoot- en traptechnieken gecombineerd met een elleboog, knie en clinch techniek. Kickboksen is in tegenstelling tot wat iedereen denkt GEEN agressieve sport. Discipline en respect staan centraal en agressie wordt tijdens de lessen niet op prijs gesteld. Kickboksen is op dit moment een van de bekendste sporten. De veelzijdigheid van het kickboksen maakt het tot één van de efficiëntere vechtsporten.

GRATIS PROEFLES

 

Wil je graag een keer meedoen? Geef je dan snel op voor een gratis proefles.