Boxing only4women

Wat is boxing only4women?

Uit verzoeken naar ons toe is gebleken dat sommige dames het liefst met elkaar trainen. Daarom biedt Boksschool Zwolle een apart uurtje boksen voor vrouwen. De training wordt gegeven door een van de leraren van Boksschool Zwolle. Het doel van de damestraining is het aanleren van de basistechnieken van het boksen maar ook het bieden van een all-round workout voor iedere vrouw, ongeacht van de conditie, het eerder beoefend hebben van (vecht)sporten of de leeftijd.

de training

Ook voor de damestraining geldt dat geen enkele training hetzelfde is. Net als bij de reguliere bokstraining besteden we aandacht aan alle aspecten van het boksen. We werken aan techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit. De nadruk in de damestraining ligt meer specifiek op de 3 B’s, dus die komen zeker elke training aan bod. Iedere dame is welkom.

 

De damestraining richt zich op het aanleren van de basistechnieken van boksen en daarna het aanleren van sparren. Dat kan door verschillende techniekoefeningen, combinaties en andere oefenvormen. Ook wordt er in verschillende vormen gewerkt aan conditie en kracht. Tot slot wordt er in de trainingen regelmatig getraind op de zak of pads (kussens), waarbij je al je energie kwijt kunt. De damestraining is goed vol te houden, maar ook hard werken op ieders eigen niveau. In de training komen zowel het boksen, als kracht en conditie aan bod, waardoor je na een uur een total-body-work-out met nadruk op de 3 B’s achter de rug hebt.

GRATIS PROEFLES

 

Wil je graag een keer meedoen? Geef je dan snel op voor een gratis proefles.