Boxing

Wat is boksen?

Bij boksen denkt iedereen gelijk aan het volgende:

 

''Het Knock-Out slaan van je tegenstander.''

 

Alleen dat is boksen helemaal niet. Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen door bijvoorbeeld door een Knock-Out.

 

Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten: de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Naast het traditionele mannenboksen worden er ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

Boksen bij boksschool zwolle

Bij Boksschool Zwolle gaat het boksen er wel anders aan toe. Boksschool Zwolle, een onderdeel van Sports Academy Mu Ssang, geeft les op ieder niveau. Bij ons is het belangrijk dat iedereen mee kan doen of je nu achtergrond hebt met boksen hebt of niet. 

 

Onder begeleiding van Kenneth Sewbalak, Therry Prins (oud profbokser) en René Prins (oud profbokser) worden er iedere week trainingen gegeven in samenwerking met assistenten. Er staat dus altijd een erkende trainer voor de klas! De lessen worden op een rustige en ontspannen manier gegeven.

GRATIS PROEFLES

 

Wil je graag een keer meedoen? Geef je dan snel op voor een gratis proefles.